מערכת העיכול – חלל הבטן – מעי גס ומעי דק

אלו ניתוחים מורכבים המבוצעים בשיטה פתוחה או לפרוסקופית. בימים הראשונים שלאחר הניתוח, כתלות בסיבה לניתוח, תתכן חולשה ועל כן רצוי לתכנן פעילות שתכלול מנוחה.

תזונה
לאחר הניתוח רצוי להימנע משתייה או מזון הגורמים לגזים ועצירות עד ליציאות סדירות, תזונה עשירה בחלבונים כגון בשר, עוף וביצים מומלצת ועשויה לעזור בריפוי פצע הניתוח, שתייה מרובה (10-12 כוסות לאורך כל היום).

הנחיות למניעת גזים
מומלץ להימנע מהמזונות הבאים:

  • קטניות (שעועית לבנה, עדשים, חומוס, פול, אפונה וסויה)
  • קבוצת הירקות: כרוב, כרובית, ברוקולי, בצל, נבטים, קולורבי ואספרגוס
  • מוצרי חלב: גבינות וגלידות
  • לחם: ניתן לנסות לחם ללא שמרים
  • פחמימות: תפוחי אדמה
  • משקאות מוגזים
  • לעיסת מסטיק
  • ממתיקים מלאכותיים: סורביטול ומניטול
  • מזונות עשירים בסיבים: סובין, דגנים מלאים, ירקות ופירות טריים בקליפתם
  • אלכוהול, שוקולד וקפאין