כירורגית מערכת העיכול

תחום בכירורגיה העוסק בבעיות הקשורות באברים הנמצאים בחלל הבטן כתוצאה ממחלות ממאירות, תוך דגש על מערכת העיכול: קיבה, מעי דק, מעי גס, חלחולת ולבלב.

תחומי ההתמחות של פרופ' פפא בתחום זה הם:

גידולי קיבה
מעי דק
מעי גס וחלחולת
לבלב

כירורגיית מערכת העיכול

הניתוחים בהם מתמחה פרופ' פפא בתחום זה:

כריתה מלאה וחלקית של הקיבה

כריתה חלקית של המעי הגס לפי אזור הגידול

כריתת גידולים מהחלחולת

כריתה מלאה של החלחולת

כריתה של גידולים במעי הדק

ניתוחים עקב גידולים בלבלב

ניתוחים מורכבים להוצאת גידולים נרחבים וגרורות מחלל הבטן

שטיפה של חלל הבטן בכימותרפיה בשילוב עם חימום לאחר כריתת הגידולים בחלל הבטן

חלק מהניתוחים מבוצעים בשיטה לפרוסקופית

Gastrointestinal surgery


מערכת העיכול – חלל הבטן – מעי גס ומעי דק

אלו ניתוחים מורכבים המבוצעים בשיטה פתוחה או לפרוסקופית. בימים הראשונים שלאחר הניתוח, כתלות בסיבה לניתוח, תתכן חולשה ועל כן רצוי לתכנן פעילות שתכלול מנוחה.

תזונה לאחר הניתוח

לאחר הניתוח רצוי להימנע משתייה או מזון הגורמים לגזים ועצירות עד ליציאות סדירות, תזונה עשירה בחלבונים כגון בשר, עוף וביצים מומלצת ועשויה לעזור בריפוי פצע הניתוח, שתייה מרובה (10-12 כוסות לאורך כל היום).

הנחיות למניעת גזים

מומלץ להימנע מהמזונות הבאים:

  1. קטניות (שעועית לבנה, עדשים, חומוס, פול, אפונה וסויה)
  2. קבוצת הירקות: כרוב, כרובית, ברוקולי, בצל, נבטים, קולורבי ואספרגוס
  3. מוצרי חלב: גבינות וגלידות
  4. לחם: ניתן לנסות לחם ללא שמרים
  5. פחמימות: תפוחי אדמה
  6. משקאות מוגזים
  7. לעיסת מסטיק
  8. ממתיקים מלאכותיים: סורביטול ומניטול
  9. מזונות עשירים בסיבים: סובין, דגנים מלאים, ירקות ופירות טריים בקליפתם
  10. אלכוהול, שוקולד וקפאין

הנחיות תזונתיות לאחר ניתוח